ПАВЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Запорізький район Запорізька область

Масляна 2018

Дата: 19.02.2018 09:05
Кількість переглядів: 546

Фото без опису17 лютого весело відсвяткували Масляну жителі Павлівської громади. Чимало люду цього дня зібралося до Нововасилівського СБНТД, усі були в піднесеному настрої, зі сцени лунали пісні та веснянки у виконанні дітей. Запальними танцями порадували гостей свята самодіяльні колективи «Дитинство» та «Натхнення», гучними оплесками глядачі дякували солістів Анастасію Рясну, Олега Міхно та Єлизавету Бублій.

Дійство за традицією проходило з веселими Глашатаями та кумедним Ведмедем, які закликали гостей до конкурсних розваг, а бажаючих взяти участь було дуже багато. Хлопці завзято мірялися силою: билися подушками на лаві, перетягували канат, спритно поїдали вареники. Жоден учасник розваг не залишився без нагороди, окрім солодощів та іграшок - діти з любительського об’єднання «Дивосвіт», власноруч виготовили близько 70 одиниць сувенірів, які також подарували учасникам та гостям свята на згадку про Масляну. Під час підготовки до свята був оголошений конкурс «Ласунка – Масляна». Шість господинь представили свої кондитерські вироби та кулінарні страви на оцінку журі.

Всіх учасників конкурсу відзначили подарунками, але головними оцінювачами майстерності господинь стали всі діти та бажаючі дорослі, присутні на святі, адже ласувати було чим - столи були переповнені. Працювала й виїзна торгівля, де гості мали змогу посмакувати млинцями, варениками, пирогами, солодощами, випити чаю та кави. Опудало Зими, як і годиться, спалили за традицією весело з сподіваннями на ранній прихід Весни. Продовжувалося святкування Масляної піснями та танцями до пізнього вечора. Населення Павлівської громади звичне як до обрядових, так і календарних святкувань, то ж і відвідують їх охоче, з задоволенням. І це радує.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь