ПАВЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Запорізький район Запорізька область

Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 18.07.2018 15:54
Кількість переглядів: 513

      30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Проблема торгівлі людьми – одного з найнегативніших явищ сучасного суспільства – уперше була піднята правозахисниками на початку ХХ століття.

З тих пір феномен торгівлі людьми піддається постійному аналізу і є предметом багатьох суперечок і дискусій. При цьому в більшості випадків мова йде про торгівлю жінками з метою використання в проституції, порнобізнесі, сексуальній сфері тощо. Однак поняття ”торгівля людьми” є більш широким: об'єктом цього злочину може бути будь-яка особа, незалежно від статі і віку.

Метою торгівлі жінками може бути насильницький шлюб, примусова праця, використання в домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово чи за замовленням, використання в сексуальному бізнесі. Чоловіків переважно використовують на будівництвах, у промисловості, сільському господарстві, дітей – у жебрацтві, осіб будь-якої статі і віку – для вилучення і трансплантації органів.

У 2017 році органами внутрішніх справ припинено діяльність 16 організованих злочинних угруповань, які масово вербували людей і відправляли їх у сексуальне рабство. В 2017 році кількість виявлених фактів в сфері торгівлі людьми зросла до 346 проти 115 випадків в 2016 році. Крім того, у 2017 році встановлено 367 постраждалих, з них - 161 чоловік та 184 жінки. Серед форм торгівлі людьми в 2017 році виявлено 163 факту втягнення в злочинну діяльність, 142 факту залучення у сексуальну експлуатацію, сімнадцять трудової експлуатації, 7 - вилучення органів, 6 - втягнення у жебрацтво, 11 - торгівля дітьми.

Якщо Вам сталі відомі факти торгівлі людьми, звертайтесь до національної «гарячої лінії» 0800500355 (386 с мобільного телефону) та у відділ надання соціальних послуг Павлівської сільської ради за телефоном 90317.

                                                                              Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь