ПАВЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Запорізький район Запорізька область

Розвиток освіти в громаді – завжди в центрі уваги сільської ради!

Дата: 04.03.2021 15:55
Кількість переглядів: 1445

 

Фото без опису

Так сталося у нашому суспільстві, що люди, у яких не завжди виходить здійснити задумане, втілити в життя свої «грандіозні» плани, намагаються виправдовувати себе, обливаючи брудом тих, хто не тільки словом, а й ділом доводить свою професійність, відданість улюбленій справі.

На території Павлівської сільської ради функціонують три навчальні заклади: Нововасилівський НВК, Солоненський НВК, Семененківський НВК, які надають якісні освітні послуги для жителів громади і не тільки.

У Нововасилівському НВК працюють 17 досвідчених педагогів: 5 мають вищу категорію, 6 педагогічне звання «старший учитель», 3 вчителів - І категорію, 4 педагоги - ІІ категорію, 3-спеціалісти.

Кожен майстер своєї справи. Результативність роботи учителів – це перемоги здобувачів освіти у різних Всеукраїнських конкурсах, олімпіадах.

Навчально-виховний процес у Солоненському НВК забезпечують 19 педпрацівників. Вищу кваліфікаційну категорію мають 10 педагогів, І кваліфікаційну категорію – 4 педагога, ІІ кваліфікаційну категорію - 1 педагог, спеціаліст – 1 педагог. Педагогічне звання «старший учитель»- 5 педагогів.

Навчальні заклади Павлівської громади не тільки якісно навчають своїх вихованців, але й дбають про збільшення контингенту учнів в своїх закладах.

Так в Солоненському НВК на початок 2020-2021 навчального року навчалося 147 учнів, на кінець І семестру 2020-2021 н. року – 148 учнів. На 12.02. 2021 у закладі освіти навчається 156 учнів, 14 дітей у ДНЗ. Середня наповнюваність у класах – 14 учнів. 10 лютого 2021 року відкрито 10 клас у закладі. У зв’язку із передачею закладу освіти шкільного автобуса можливість навчатися в ньому мають діти с.Козаківське, с.Біляївка, с.Роздолля, с.Значкове, яким забезпечено підвіз.

У зв’язку із територіальним перерозподілом та враховуючи закріплені території обслуговування збільшився контингент учнів і в Нововасилівському НВК. З початком ІІ семестру шкільна сім’я поповнилася ще на 18 учнів. Середня наповнюваність у класах – 13 учнів. Шкільний автобус здійснює підвезення учнів згідно трьох затверджених маршрутів із м.Вільнянська та с.Біляївка, с.Роздолля, с.Зелене, с.Значкове, с.Резедівка, с.Вишневе, с.Задорожнє, с.Поди.

Учні, які нещодавно з острахом думали про те, що чекає на них у Нововасилівському НВК з радістю йдуть до школи. Навіть коли лунає дзвінок, то діти не поспішають на перерву, бо хочуть поспілкуватися з вчителями, поділитися своїми успіхами. Та й батьки не припиняють дякувати вчителям за те, що за такий короткий проміжок часу, діти освоїлись, знайшли нових друзів, беруть активну участь у житті закладу. Батьківський комітет запропонував створити книгу відгуків та пропозицій. І стало приємною несподіванкою те, що першими відреагували на це батьки учнів, що лише недавно стали частиною нашого дружнього колективу.

Відгуки батьків:

- Орловська Катерина Володимирівна: «Синові та донці подобається заклад, діти знайшли багато друзів, гарне харчування, веселі музичні перерви та привітні вчителі, які допоможуть вирішити будь – яке питання»

- Мащенко Надія Володимирівна «Я мати 3 дітей. Мій син Максим, дитина з освітніми особливими потребами, навчається у 2 класі. З самого початку Максим влився у колектив. Він максимально зайнятий, отримує задоволення від роботи з викладачами. Йому постійно допомагає асистент учителя. Заклад за рахунок субвенції оплачує корекційні години з психологом, реабілітологом. Безкоштовно харчується. Я вдячна директору школи Барні О.А, завдяки її турботам, мій син вже рік їздить на інвалідному візочку, якого в нас не було. Я сама випускниця цієї школи, і я пишаюся тим, що мої діти теж навчаються у цьому закладі. Бо довіряю школі як собі.

- Литвиненко Наталія Сергіївна: "в школі приділяють увагу не тільки навчанню, а також і задоволенню інших потреб дітей. у сина з'явився інтерес до навчання. дуже подобається і нам, і дитині."

- Боднарюк Карина Василівна: "хороший клас, гарні умови, дитина із задоволенням ходить до школи. а ще дуже гарний водій, приємно, що завжди вітається. загалом ми задоволені!"

- Лонганюк Оксана Михайлівна: "нам дуже подобається навчальний заклад! Приємно коли дитина приходить додому і із захопленням розповідає про школу!"

- Васільченкова Альбіна Валентинівна: " Дмитрику дуже подобається, із задоволенням йде до школи, а це означає, що йому там добре. Навіть на вихідних проситься в школу. на сьогоднішній день нічого поганого сказати не можу. єдине, що не подобається – це пластиковий посуд, але в цьому закладі є свої плюси, а мінуси є у всіх школах. Нам подобається, зручно. все влаштовує,д уже навіть не погано!"

- Коханій Віта Костянтинівна: «Моїм дітям дуже подобається в школі, маємо змогу та бажання залишатися на гуртки».

- Ковтуненко Вікторія Миколаївна: «Радію від того, що моя дитина радіє. Найбільше вразило те, що є можливість відвідувати гуртки, які ми охоче відвідуємо. Дякуємо за чудові враження та емоції».

- Петрова Ірина Володимирівна: «Дуже подобається в школі, в перші дні навчання подружилися з однолітками, активно беремо участь в позакласному житті школи, прагнемо до нових знань та до саморозвитку».

- Калюжна Анна Олександрівна: «Заклад дуже сподобався, підвіз дітей здійснюється систематично, відмінне харчування. Вчитель зрозуміло пояснює навчальний матеріал».

Уже третій рік поспіль Семененківський НВК відноситься до Павлівської ОТГ. За цей час педагоги та учні закладу змогли розкрити свій потенціал, чого важко було досягти перебуваючи «в старій системі», тобто коли заклад відносився до Вільнянського відділу освіти. За ці три роки ми чітко усвідомили, що різниці між сільською та міською школами немає. «Вчителі нашого закладу викладаються на повну міру, стосовно вимог, які висуваються перед педагогами. Проводять відкриті уроки, виховні заходи не гірше, а то й на багато краще, ніж у міських школах. Звертаємо увагу на те, що в нашому закладі увага приділяється кожній дитині, а особливо, де наповнюваність класів не висока, є можливість попрацювати з кожною дитиною особисто. Педагоги не відмовляються попрацювати з дітьми і після уроків, ще раз пояснити те, що не зрозумів учень і, наголошуємо, абсолютно безкоштовно (у школах міста це називається репетиторством, за яке батьки платять гроші).» - так говорять адміністрація та вчителі.

Учні закладу успішно складають ЗНО, так у цьому році 60 % випускників закладу вступили на навчання до вищих навчальних закладів, 40 % - до ПТУ. У минулому навчальному році – 50% - у ВИШі, 50% до ПТУ.

Стосовно підготовки до ЗНО, вчителями – предметниками проводяться безкоштовні консультації в позаурочний час. Зараз, завдяки не байдужому ставленню керівництва Павлівської сільської ради до розвитку освіти в ОТГ, НВК оснащений сучасними мультимедійними комплексами, наявний інтернет, оновлено матеріально-технічну базу предметів філологічного та природничо-математичного спрямування, що дає можливість різносторонньо розширювати учнівський потенціал. У 2018 р. оновлений сучасною технікою комп’ютерний клас.

У 2019 році оновлено харчоблок їдальні згідно сучасних вимог НАССР. Харчування для учнів 1-4 класів, дітей пільгових категорій, вихованців дошкільного закладу здійснюється безкоштовно, згідно Програми «Організація безкоштовного харчування учнів 1-4 класів, учнів пільгових категорій та дітей дошкільної групи закладів ЗСО на 2021-2025 роки», затвердженою рішенням сільської ради. Наразі організовано одноразове харчування, повноцінний гарячий обід, для учнів Семененківського, Нововасилівського та Солоненського НВК. Вартість обіду до 30 грн. Харчуванням охоплено 280 дітей шкіл громади.

У вищезазначених навчальних закладах постійно ведеться робота з обдарованими дітьми, гурткова робота. В Солоненському НВК діти займаються в таких гуртках: «Волейбол», «Аеробіка», «Інформаційні технології», «Ляльковий театр», «Знавці іноземної мови». В Нововасилівському НВК «Початкове технічне моделювання» та «Авіамоделювання». Учні Нововасилівського НВК активно відвідують гуртки при Нововасилівському сільському будинку народної творчості та дозвілля, є активними учасниками різноманітних заходів, що проводяться в громаді. У Семененківському НВК функціонують гуртки: «Вокальний», «Хореографічний», «Умілі ручки», «Креативне рукоділля», «Волейбольний».

Раніше на сільські школи звертали мало уваги, в приклад завжди ставили школи м. Вільнянська та окремі «школи-улюблениці». Наприклад, приймаючи участь у будь-якому конкурсі районного рівня (про обласний рівень ми не могли навіть і мріяти) практично не можливо було отримати призові місця. А зараз наші дітки, під чітким керівництвом професійних педагогів-наставників займають І,ІІ,ІІІ призові місця на рівні області.

Тож запрошуємо до навчальних закладів Павлівської сільської ради всіх охочих! Ми не на словах вміємо змінювати стереотипи

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь