ПАВЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Запорізький район Запорізька область

Служба безпеки інформує

Дата: 18.03.2021 16:39
Кількість переглядів: 875

Повідомлення про корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення

Відповідно до частини 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади, органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Корупція - це використання посадовою особою наданих їй службових повноважень або пов'язаних з ними можливостей з метою одержання неправомірної вигоди або прийняття такої вигоди чи прийняття обіцянки / пропозиції такої вигоди для себе чи інших

осіб або відповідно обіцянка / пропозиція чи надання неправомірної вигоди посадовій особі, або на її вимогу іншим фізичним чи юридичним особам з метою схилити цю особу до протиправного використання наданих їй службових повноважень або пов'язаних з ними можливостей (ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції»).

За вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень особи притягаються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності у встановленому законом порядку.

Тобто, якщо вам відомо про те, що мали/мають місце зазначені нижче діяння:

• отримання посадовцем (будь-який державний службовець, суддя, прокурор, слідчий, працівник поліції, тощо) неправомірної вигоди (грошових коштів, переваг, пільг, тощо);

• використання посадовцем будь-якого державного чи комунального майна або коштів в приватних інтересах;

• наявність конфлікту інтересів;

• порушення обмеження спільної роботи близьких осіб (ст. 27 Закону);

• порушення обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, а також обмеження після припинення діяльності посадової особи (статті 25, 26 Закону);

• надання керівництвом незаконних доручень (стаття 44 Закону) – радимо повідомити про це.

Звертаємо увагу, що відовідно до ст. 53 Закону України «Про запобігання корупції» повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень цього Закону може бути здійснене без зазначення авторства (анонімно) за умови, якщо наведена в ньому інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані, які можуть бути перевірені.

Держава заохочує викривачів та сприяє їм у повідомленні про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону усно та письмово, зокрема через спеціалізовані телефонні лінії, офіційні веб-сайти, засоби електронного зв’язку.

У разі, коли стали відомі факти порушення антикорупційного законодавства працівниками органів державної влади, місцевого самоврядування, прокуратури, поліції можна повідомити за цілодобовим телефоном чергової частини Служби Безпеки України 061-75-76-790.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь