ПАВЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Запорізький район Запорізька область

До уваги роботодавців!

Дата: 02.10.2018 09:11
Кількість переглядів: 313

Держпраці інформує про заходи,
спрямовані на детінізацію відносин
у сфері зайнятості населення

5 вересня на засіданні Кабінету Міністрів ухвалено розпорядження Кабінету Міністрів України № 649-р „Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення”. Цей нормативний акт розроблено Міністерством соціальної політики за результатами наради з питань детінізації ринку праці під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Він передбачає проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками. Реалізація акту сприятиме підвищенню ефективності державної політики щодо захисту трудових прав людей, зменшенню застосування незадекларованої праці та посиленню дисципліни сплати податків і єдиного соціального внеску.

Мова йде про боротьбу з тіньовою зайнятістю - десятки, сотні людей на підприємствах працюють неоформленими, тобто роботодавці забирають у них право на достойну пенсію у майбутньому і на соціальні виплати сьогодні.

Це розпорядження передбачає, що до 5 жовтня 2018 року буде проводитись інформаційно-роз’яснювальна робота про заплановані заходи та неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин, а починаючи з 5 жовтня 2018 року в установленому порядку комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення.
Отже, шановні роботодавці, які мають неоформлених найманих працівників, у вас є можливість уникнути штрафів та інших покарань, передбачених заходами спрямованими на детінізацію зайнятості, шляхом оформлення трудових відносини з найманими працівниками належним чином до 5 жовтня 2018 року.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь