ПАВЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Запорізький район Запорізька область

ПАТРОНАТНА СІМ’Я - ТИМЧАСОВИЙ ПРИТУЛОК ДЛЯ ДИТИНИ

Дата: 02.11.2020 16:07
Кількість переглядів: 444

Фото без опису

В Україні масово шукають тимчасових батьків для дітей, які опинились в кризових ситуаціях. В регіонах нестача бажаючих стати патронатними вихователями, які тимчасово замінять дитині родину. Цю роботу добре фінансує держава, проте нову форму виховання багато хто побоюється.

 Сімейний патронат-допомога дітям, які втратили батьків, або чиї батьки чи особи,що їх замінюють, не здійснюють своїх батьківських обов’язків унаслідок різних причин. Передбачається патронаж і для дітей, які зазнали наслідків батьківської недбалості або жорсткого поводження і ризикують наразитись на це в подальшому, а також для немовлят, від яких матері відмовились одразу після народження. Сьогодні в нашій громаді працюють над виявленням таких дітей фахівці соціальної сфери. Вони тримають на контролі близько 30  сімей, які опинились в складних життєвих обставинах. Слід розуміти, що вилучення дитини з сім’ї не є пріоритетом соціального працівника, біологічна сім’я-головне. Однак, коли обставини стають катастрофічними, то слід діяти на благо дитини. Законом обмежено перебування дітей в патронатній сім’ї-максимум пів року. Це час, доки соціальні служби вирішують як допомогти дитині та сім’ї.

  В Європі патронат – популярна альтернатива інтернатам. В Україні ж за чотири роки дії закону на таку послугу погодились лише 132 сімї. Дуже раді, що на території Павлівської обєднаної територіальної громади знайшлася родина, яка виявила бажання стати патронатною сімєю. Кандидати у патронатні вихователі пройшли первинний відбір та підтвердили свою готовність і бажання надавати послугу патронату над дитиною. Наразі подружжя проходить курс навчання за програмою, що затверджена наказом Мінсоцполітики України. Бажаємо їм успіхів і натхнення в розпочатій справі!

 Патронатні батьки не замінюють  рідних. Їх завдання-допомогти діткам впоратися зі стресом, поки біологічні батьки проходять реабілітацію.

 

Дізнатись про умови та можливості оформлення патронату над дітьми можна в Центрі надання соціальних послуг за адресою: с.Павлівське, вул.Залізнична буд.28, тел. 0980272041


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь