ПАВЛІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Запорізький район Запорізька область

Повсякденна робота соціальної служби

Дата: 26.10.2021 12:09
Кількість переглядів: 1181

До соціальної служби Павлівської сільської ради надійшло повідомлення від мешканців села про дівчинку, яка рідко з’являється на вулиці, не спілкується з однолітками та не відвідує школу. Відповідно до діючого законодавства соціальна служба у продовж 72 годин здійснила виїзд за вказаною адресою.

В ході соціального інспектування соціальні працівники з’ясували, що насправді дівчинка проживає з матір’ю та вітчимом. У 2019 році мати в звязку з переїздом зібрала документи доньки з Запорізької школи та так і не донесла їх ні в одну школу. Так дівчина не навчалась 2 роки. На питання соц. служби: «Чому донька два роки ні де не навчається?», мати відповідала, що не було часу дійти до навчального закладу та оформити документи.

У будинку де мешкає дана родина брудно, але в наявності одяг та продукти харчування. Дорослі члени родини працюють без офіційного оформлення трудових відносин.

Соціальна служба змусила жінку навести лад у житловому будинку. На даний час дівчинка оформлена до школи, родина знаходиться під соціальним супроводом соціальних працівників.

За недбале виконання батьківських обовязків та порушення норм Закону України «Про освіту» мати притягнута до адміністративної відповідальності.

Не менш шокуючий випадок відношення до рідної дитини виявлений фахівцями із соціальної роботи в іншому селі громади. Мати просто вирішила, що сину у 6 років ще рано до школи та залишила його вдома. Порушуючи Закон України «Про дошкільну освіту» та «Про освіту» батьки на власний розсуд не мали права залишати дитину вдома, за що і получили попередження про недбале виконання батьківських обовязків.

Тим часом дитина за допомогою соціальної служби влаштована до навчального закладу громади, де отримує знання та знайшла друзів.

Якщо Вам відомо про випадки невиконання батьками батьківських обовязків по відношенню до дітей, просимо повідомити працівників «Центру надання соціальних послуг» за телефоном 0980272041

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь